У 2022 році заступнику керівника однієї із виправних колоній в Запорізькій області уклав договір з підприємцем з Дніпра. Відповідно до нього ув’язненні мали виготовляти сталеві відводи для трубопроводів, труб, муфт, гайок та іншої продукції. Сировину для виготовлення замовлень мав привозити сам комерсант.

Посадовець запропонував підприємцю схему, за якою той би отримував готову продукцію без оплати праці ув’язнених. Натомість підприємець мав платити певну суму самому заступнику керівника колонії.

«Таким чином, тільки незначна частина виробів з металу виготовлялась офіційно, а переважна більшість відпускалась підприємцю за хабарі посадовцю. Загалом, з червня 2022 року по жовтень 2023 схема принесла заступнику керівника колонії щонайменше 300 тисяч гривень. Кошти комерсант переводив на банківський рахунок дружини чиновника», - повідомили у Державному бюро розслідувань.

Наразі посадовцю повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди. Відповідно до ч. 2 ст. 368 Кримінального кодексу України йому загрожує до 6 років ув’язнення.