П’ять мешканців Запоріжжя є членами незареєстрованої громадської організації «Багнет Нації». Вони здійснюють інформаційно-підривну діяльність, повідомляють у Нацполіції Запорізької області.

Фігуранти справи навмисно поширювали у соцмережах фейкову інформацію щодо протиправної діяльності правоохоронців і працівників ТЦК та СП, аби створити у населення хибне уявлення та обурення щодо неправомірності дій військовослужбовців під час мобілізаційних заходів у регіоні.

— Штучно створений «активістами» деструктивний контент не тільки викликає негативне ставлення населення, а ще й підіграє ворожим пропагандистам у підготовці фейкових сюжетів про суспільно-політичну ситуацію в Україні, — кажуть правоохоронці. 

Сьогодні, 14 травня, за місцем мешкання фігурантів були проведені обшуки. У них вилучили: заборонену російську та радянську символіку, засоби зв’язку, комп’ютерну техніку, флеш-накопичувачі, документи та інші матеріали, які будуть досліджені на наявність додаткових доказів і обставин їхньої протиправної діяльності.

Одного з фігурантів правоохоронці затримали. Всім 5 підозрюваним повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 28 «Вчинення кримінального правопорушення групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією», ч. 1 ст. 114-1 «Перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань» КК України. Їм загрожує до 8 років ув’язнення.