Запорізькій апеляційний суд розглянув скаргу адвоката підозрювано у замовному вбивстві Максима Денщіка, посадовця Запорізької міської ради.

29 червня Орджонікідзевський районний суд Запоріжжя обрав затриманому підозрюваному у замовному вбивстві запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави. В апеляційній скарзі адвокат підозрюваного посилався на необґрунтованість оголошеної підозри. Також він зазначив, що вважає недоведеними ризики, які б виправдовували такий запобіжний захід й вказував на формальний підхід з боку слідчого судді місцевого суду при ухваленні судового рішення.

Адвокат просив скасувати ухвалу суду першої інстанції.

В результаті розгляду колегія суддів прийняла рішення відмовити в задоволенні апеляційної скарги та залишити підозрюваного під вартою

Нагадаємо, вранці 11 червня в Олександрівському районі міста був вбитий 38-річний Максим Денщік, директора департаменту правового забезпечення Запорізької міської ради. У результаті проведеного комплексу заходів були встановлені двоє фігурантів – чоловіки 21 та 33 років, обидва – жителі інших регіонів країни. Одного з підозрюваних затримали у Києві та доправили до Запоріжжя й обрали йому запобіжний захід. Іншого - оголосили у розшук.