Нова експериментальна програма дозволить внутрішньо переміщеним особам (ВПО) похилого віку та людям з інвалідністю отримувати соціальні послуги стаціонарного догляду та підтриманого проживання за принципом "гроші ходять за людиною".

Про це повідомило Міністерство соціальної політики.

Як працює програма:

  • Особа, яка потребує підтримки, подає заяву (письмову або електронну) до місцевого органу влади.
  • Якщо заявник не може зробити це самостійно, соціальний менеджер допоможе вибрати відповідного постачальника соціальних послуг зі списку, який формує Фонд соціального захисту осіб з інвалідністю.
  • Після укладення угоди з постачальником послуг особа почне отримувати необхідну допомогу, а кошти на оплату послуг будуть перераховані на банківську картку отримувача. Таким чином, людина зможе самостійно розраховуватися за надані послуги.

Місцева влада відповідатиме за реалізацію програми та визначення потреб людей, які потребують таких послуг. Це забезпечить доступність допомоги незалежно від місця перебування особи, а фінансування буде здійснено з державного бюджету.

Ознайомитись з нормативно-правовою базою можливо за посиланням.

Надавачі послуг, які хочуть взяти участь у програмі, можуть звернутися до Головного управління Національної сервісної служби в Запорізькій області.

Для цього достатньо написати листа на поштову адресу: 69063, м. Запоріжжя, вул. Олександрівська, буд. 9. Також можливо написати листа на поштову скриньку: info@zp.nssu.gov.ua, інформує сайт Запорізької ОДА.