22-річний мешканець Запоріжжя допомагав російським загарбникам. У поле зору воєнної розвідки рф молодик потрапив через своїх батьків, які проживають на тимчасово захопленій частині території Запорізької області та співпрацюють з російською спецслужбою.

Спочатку зрадник «злив» інформацію про військову частину, в якій проходив строкову службу у травні 2024 року. А саме: координати полігону, особового складу військових, місць дислокації та зберігання зброї.

Також він відстежував маршрути пересування, види та орієнтовну кількість військової техніки ЗСУ, що рухалась у Запорізькому напрямку.

Зібрані розвіддані передавав через Telegram у формі повідомлень з долученням скріншотів із Google Maps. Ворог планував використати агентурну інформацію для підготовки ударів по Силах оборони з використанням керованих авіабомб, дронів-камікадзе та важкої артилерії.

СБУ затримала зрадника «на гарячому», коли він проводив дорозвідку поблизу військового об’єкта. Наразі підозрюваний за рішенням суду перебуває під вартою.

Слідчі повідомили затриманому про підозру за ч. 2 ст. 111 «Державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану» Кримінального кодексу України.