Впродовж понеділка 20 травня військові російської армії завдали 434 удари з різного виду озброєння по Запорізькій області. Малу Токмачку ворог масовано атакував безпілотниками, артилерією та реактивними системами залпового вогню.

Впродовж понеділка військові російської армії з реактивних систем залпового вогню 16 разів обстріляли Малу Токмачку, Степногірськ та Роботине.  

189 ударів завдали загарбниками безпілотниками різних модифікацій по Гуляйполю, Левадному, Роботиному, Малій Токмачці, Малинівці, Новоандріївці та Кам’янському.

Артилерійським вогнем ворог накрив Гуляйполе, Приютне, Малу Токмачку, Новоандріївку, Роботине, Левадне, Малинівку та Приморське, завдавши 229 ударів.

У результаті атак по мирних населених пунктах пошкоджені та зруйновані приватні та багатоповерхові будинки, машини та дитячий садок. Всього за добу було зареєстровано 6 повідомлень про руйнування.

Внаслідок російського обстрілу Степногірська загинув 64-річний місцевий мешканець.

За зібраними доказовими матеріалами слідчі поліції та СБУ відкрили кримінальні провадження, правова кваліфікація – ч. 1 ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.