Злочинний бізнес організував 38-річний мешканець Запоріжжя. Він підшукував призовників, які хотіли уникнути мобілізації. За 7600 доларів обіцяв домовитись із представниками військово-лікарської комісії щодо виготовлення висновків про непридатність до проходження військової служби за станом здоров’я.

Своїм «клієнтам» зловмисник обіцяв, що їм оформлять фіктивну інвалідність і знімусь з військового обліку, що дасть можливість без перешкод виїхати за межі країни.

Ділка правоохоронці затримали «на гарячому» - одразу після отримання частини обумовленої суми в розмірі 3000 доларів.

Цього ж дня за адресою фігуранта поліцейські та працівники СБУ провели обшуки. Під час заходів вилучили мобільні телефони, ноутбуки, банківські картки, гроші, документи та чорнові записи.

Слідчі вже повідомили затриманому про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 15, ч. 3 ст. 332 «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України», ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 369-2 «Зловживання впливом») Кримінального кодексу України. Йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави.

Триває встановлення повного кола осіб, причетних до організації протизаконної схеми, та притягнення їх до кримінальної відповідальності.