У Пологівському районному відділі поліції ГУНП в Запорізькій області станом на 20 липня 2024 року з початку року на території міста Оріхів зареєстровано 2979 заяв і повідомлень, з яких 183 внесено до ЄРДР за ознаками кримінальних правопорушень.

Поліцією розкрито 1 умисне вбивство та 1 факт нанесення тяжких тілесних ушкоджень.

Як розповідав журналістам начальник Головного управління Національної поліції в Запорізькій області генерал поліції третього рангу Артем Кисько, кількість злочинів, які вчиняються у прифронтових громадах, зменшилася в рази. Лідирують шахрайства у відношенні цивільних і військових, а ще крадіжки майна.

В Оріхові зареєстровано 16 шахрайств, що майже в 2,5 рази перевищує статистику минулого 2023 року. Також більше ніж на 15% збільшилась кількість зареєстрованих заяв щодо крадіжок особистого майна громадян. Фактів мародерства з початку 2024 року не виявлено.

Як розповів Артем Кисько, коли зараз хтось у когось поцупив річ, то такий злочин розкрити, звичайно, легше, ніж коли люди виїхали за кордон два роки тому, а зараз повернулися і виявили зникнення цінних речей. Така обставина ускладнює розкриття.

- Звісно, розкриваються не всі злочини, - резюмував начальник ГУНП.


Проте, поліцейські відділу № 4 Пологівського РВП ГУНП в Запорізькій області здійснюють активні заходи з розкриття злочинів та притягнення до відповідальності, підозрюваних у їх скоєнні.

Як повідомили "Трудовій славі-Новинам Оріхова" у відділі комунікацій главку, на даний час трьом особам вже повідомлено про підозру у вчиненні шахрайства, а також розкрито та скеровано до суду з обвинувальним актом 11 кримінальних проваджень, відкритих за фактами крадіжок майна громадян.

З початку 2024 року поліцейськими викрито більше на 87,5 % (проти минулорічних показників) кримінальних правопорушень у сфері незаконного обігу наркотиків, скоєних в Оріхові. 12 особам повідомлено про підозру та направлено з обвинувальним актом до суду кримінальні провадження.

Також поліцією на території міста Оріхів викрито 13 кримінальних правопорушень у сфері незаконного обігу зброї, боєприпасів та вибухівки, що на 44,4% більше ніж у минулому році.

В Оріхові з початку року не вчинено жодного:

  • розбійного нападу;
  • грабежу;
  • нанесення тяжких тілесних ушкоджень зі смертельними наслідками;
  • незаконного заволодіння транспортного засобу;
  • зґвалтування;
  • ДТП зі смертельними наслідками.

Попри постійні обстріли ворога, який методично знищує місто КАБами, ракетами, Градами, Ураганами та артснарядами, у місті залишається біля 1000 мешканців, які з різних причин не хочуть евакуйовуватися.

- Поліцейська присутність там необхідна перш за все для підтримки людей, - зазначає Артем Кисько. - Правоохоронці виконують свою звичну роботу по профілактуванню та розкриттю злочинів, а також завдання, які додалися під час воєнного стану. Тримаємо ситуацію під контролем. У прифронтових населених пунктах працюють парамедики, які виїжджають на місця прильотів і за необхідності надають медичну допомогу, а також евакуаційні групи.

В тему

Криміногенна ситуація в Гуляйполі

На території міста Гуляйполе в період з 01.01.2024 по 20.07.2024 року зареєстровано 1306 заяв і повідомлень, з яких 33 внесено до ЄРДР за ознаками кримінальних правопорушень.

У сфері незаконного обігу зброї, боєприпасів та вибухівки поліцейські розкрили 4 кримінальних правопорушення. 2 особам повідомлено про підозру та 2 кримінальних провадження направлені з обвинувальним актом до суду.

Як і в Оріхові, фактів мародерства з початку року не зафіксовано. Також, за інформацією відділу комунікації ГУНП в Запорізькій області не вчинено жодного розбійного нападу; грабежу; нанесення тяжких тілесних ушкоджень зі смертельними наслідками; незаконного заволодіння транспортного засобу; зґвалтування; ДТП зі смертельними наслідками.