51-річний мешканець Запоріжжя організував незаконний «бізнес» зі збуту вогнепальної зброї та боєприпасів. До своєї нелегальної діяльності він залучив двох мешканців обласного центру. Правоохоронці викрили чоловіків на тому, що вони намагались продати кулемети та набої до них.

У фігурантів справи були проведені санкціоновані обшуки за силової підтримки спецпідрозділу КОРД. В ході обшуків правоохоронці вилучили: два ручних кулемети, пістолет Макарова з двома магазинами до нього, майже 600 набоїв різних калібрів, мобільні телефони, автомобілі правопорушників та близько 61 000 гривень, ймовірно, здобутих злочинним шляхом.

Усе вилучене направлено на відповідні експертні дослідження. Організатору протиправного «бізнесу» слідчі повідомили про підозру за ч. 1 ст. 263 «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами» Кримінального кодексу України. Остаточну кваліфікацію діям його спільників правоохоронці дадуть після завершення експертиз.

Також поліцейські встановлюють канали надходження вогнепальної зброї та боєприпасів, а також інших осіб, які можуть бути причетні до злочинної діяльності.