Впродовж 31 травня військові російської армії завдали 546 ударів з різного виду озброєння по 12 населеним пунктам Запорізької області. Відзначимо, що 30 травня ворог завдав по регіону на 174 удари менше.

В останній день весни ворог в черговий раз наніс авіаудар по Новоандріївці та 18 разів обстріляв з РСЗВ Роботине, Малу Токмачку та П'ятихатки.

Крім того, військові російської терористичної армії завдали 291 удар з артилерії по території Червонодніпровки, Гуляйполя, Малої Токмачки, Новоандріївки, Роботиного, Степногірська, Дорожнянки, Левадного, Малинівки та Нестерянки.

Не припиняють окупанти й масовані атаки безпілотниками різної модифікації. Зокрема у п’ятницю атакували ними 230 разів Червонодніпровку, Гуляйполе, Малу Токмачку, Левадне, Роботине,  Малинівку та Новоандріївку.

Як повідомили у Нацполіції Запорізької області, внаслідок ворожих обстрілів частково пошкоджені господарські будівлі та домоволодіння місцевих мешканців.

За фактами збройної агресії армії рф поліцейські зібрали доказові матеріали та передали до СБУ в Запорізькій області для відкриття кримінальних проваджень за ч. 1 ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.