У польській Сілезії відбувся черговий етап «Діамантова ліга» - найпрестижнішого легкоатлетичного комерційного турніру світу. Уродженець Запоріжжя – Михайло Кохан, тріумфально дебютував на ній.

«Михайло Кохан здобув «срібло» у секторі для метання молота. Найкращою для українця стала остання спроба, у якій Михайло відправив молот на 79.85 м. Вітаємо спортсмена! Успіхів надалі», - повідомили на сторінці Національного олімпійського комітету України та олімпійської команди України.

Відзначимо, «Діамантова ліга» — легкоатлетичні змагання, засновані 2010 року Міжнародною асоціацією легкоатлетичних федерацій. Діамантова ліга замінила іншу серію змагань, «Золоту лігу», старти в якій проводилися в період з 1998 до 2009 року.

Серія стартів в рамках «Діамантової ліги» складається з 14 етапів. За головний приз змагань борються представники 9 бігових та 7 технічних легкоатлетичних дисциплін, як у чоловіків, так і у жінок.

Нагадаємо, Михайло Кохан цьогоріч став третім на змаганнях у метанні молота на Олімпійських іграх-2024. Відповідно до указу президента орден «За заслуги» ІІІ ступеня був присвоєний й уродженцю Запоріжжю - 23-річному Михайлу Кохану, який завоював бронзову медаль на Олімпіаді у метанні молота.